Ikhtiar hamil

Assalamualaikum ibu2 yg syantek.. Seronok bila join group ni, byk info yg best sy dpt..tahniah kepada semua yg sedang pregnant dan bakal melahirkan.. Sy masih lg ikhtiar utk Hamil tp masih belum ade tanda2 sy akan hamil...usia perkahwinan sy sudah 1thn 6bulan dan masih berusaha dan menanti keajaiban utk hamil.. Sy tahu ramai seperti sy dan ada yg bertahun2 masih menanti cahaya Mata, mungkin sy masih baru lagi dialam perkahwinan tp penantian yg sgt menyakitkan... Baru2 ni sy start delay period selama 8hari ms tu membuak2 hati n yakin sy dah ada isi tp sy tahan diri spy tak letak high expectation tp pengakhiran hari ke-9 sy period kembali. Kecewa , sedih , down n mcm2 perasaan timbul dgn asyik menyalahkan diri sendiri.. Sy belum pernah ada pengalaman ttg tips kehamilan dan alami kehamilan tu sendiri.. Akhirnya sy trs decide call klinik pakar puan dan set appt sbb nak menghilangkan rasa ragu ttg keadaan dalaman sy... Sy mohon sekiranya ada yg sama seperti sy dan sekarang telah berjaya Hamil memberi kata semangat dan tips utk sy amalkan... Sy tahu anak jg rezeki yg dh ditentukan oleh Allah SWT...tapi rezeki takkan dtg bergolek tanpa usaha kan...😔😞 #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

cuba lah ikhtiar mkn madu probee ni sis insyallah diizinkan Allah , sy sekali gune je ahamdulillah lekat asbab gune madu ni, cari waktu subur pakai opk dh jumpe waktu subur terus bersama mlm tu selain tu banyak2 kan doa , setiap solat doa mintak yg same je jgn putus asa insyallah Allah maha mendengar ❤

3y ago

sy ade jual probee..rm79..

Tips saya yg saya amal..mkn acid folic,amalkan makanan seimbang , doa minta kat Allah dan sedekah sebyk blh..InshaAllah nanti sis akn ada rezeki percaya dengan Allah..😊..Moga sis cepat dpt zuriat..saya nk dkt setahun gak ttc dan xpercaya da ada ank ni

3y ago

in shaa Allah....terima kasih ye..

Hi, puan diharap bersabar. Puan dicadangkan mengambil ujian UPT selepas sebulan lewat period kerana HCG sudah mencukupi untuk dikesan oleh UPT sendiri dan terutama sekali UPT klinik.