Adakah pecah air ketuban 39w4d

Assalamualaikum ibu2, sy nak tanya sepa yg pernah, pecah air ketuban? Sy tak sure air ketuban or apa, maklumlah first time mom. Bangun tadi pagi sy rasa mcm keluar air mcm bunyi pop igtkn sy terkuntut, tapi rasa tu di vagi*na terus keluar air, sy alas pakai tissu tengok tisu tu dh basah. Skrg sy otw ke hospital. Cuma nak tanya pengalaman ibu2 kat sini, kalau sudi kongsi. Doakan sy juga ye jika benar tu air ketuban pecah, somoga urusan bersalin sy dan anak selamat. Amin2.

2 Balas

yup. kalau ketuban pecah mmg bnyi plop. mcm sy 2nd baby (39w4d). masa tengah tggu nak masok labour room air ketuban pecah. banjir terus wheelchair yg sy duduk. sy boleh pergi hospital sbb sy contraction kerap. p doctor check mmg dh 4cm. masa tengah tggu tu air ketuban pecah

9mo ago

alhamdulillah, xpe awak. yg penting awak dn baby selamat & sihat. enjoy your new journey❤️. selamat berpantang🌻. dlm pntg jgn stress2 okay🫰

semoga dipermudahkan segala urusan sis.. baby n ibu selamat..