Perut kerap mengeras

Salam nak tanya.. sy dah 37week, sejak² ni perut kerap sgt mengeras, sampai sakit² perut ni.. tapi baby aktif je tendang².. ni tanda² awal nak brsalin ke? Sy duedate 20/10..

2 Balas

aah normal. sy pun cmtu jgk kerap mengeras tp aktif sgt 😆 kdg2 konfius dy ni nk prank lagi ke. ble kena thn wad haritu hari3 aktif xmengeras plk ble duduk rmh asyik nk mengeras je rupenye sbb kaalau kt hospital tiap2 masa org akan hntr makanan . makan ikt time . kalau kt rmh ikt mood🤣🤣🤣

waalaikumsalam, normal tu mmy. sama mcm saya haritu start 37w dah sakit2 , 39w 6d baru bby nak keluar hihi. bby tgah cari jalan hehe asalkan bby aktif tu okay je. mmy boleh buat senaman ringan sikit utk bantu bby. if dah ada contraction and kerap selang berapa minit , kena pergi hospital okay.