Labour Preparation

Assalamualaikum... Ibu2, sy bli ni utk persediaan bersalin nnti... Spe yg pnah guna... Ok x ya... Kot tersilap beli... Utk awal2 brpe pack pads ni nk beli ya.. Tkt x ckup...

Labour Preparation
24 Balas

Saya pun ada tanya makcik saya,Sbb dia pun baru bersalin.. dia cakap beli yg macam ni 1pack pun da cukup.. Sbb darah nifas ni bukan keluar byk selama 40 hari.. awal2 je keluar byk.. saya dicadangkan beli 1pack macam ni selebihnya beli yg untuk period biasa je.. tapi lain org lain2 lah just buat masani beli 1 pack je dulu untuk gi hospital paling penting..

4y ago

Sy pakai librese overnight je. Betul. Xyh beli byk2. Sbb darah byk mule2 je. Nanti die jd sikit. Pakai maci biase atau panty je yg byk nnti..

Ok lah ni sis. Ada 16pcs, boleh tahan dlm 4 hari mcmtu. Biasanya seminggu cemtu darah byk mcm kita period 1st 2 hari. Lepastu beli yg pad maxi pulak. Kalau saya, sampai minggu ke 3, mmg dah sikit sgt flow dia. Boleh pakai pantyliner dah 😊 cuma lagi selesa pakai pad, sebab bersalin normal, luka belum sembuh betul, bila duduk ada pad tu selesa sikit. 😀

Emm bagi saya better pakai maternity pad khas utk lepas bersalin. Sebab tebal dan panjang. Lagi2 lps bersalin kene jahit dkt bwh tu. Sy pakai madame maternity pad pureen. Banyak pack jgk beli..dah hujung2 mcm sbulan cmtu baru pakai pad biasa.. 😊😊 sbb pad biasa nipis..

Sya beli Yang kotex Yang panjang..selesa dipakai bila dihospital..sya Tak suka guna tebal..kalau duduk sakit oh tempat kena jahit tu jadi terit rasa dia la..pengalaman sya la..tapi dalam labour room org guna yg ada tali kan?kalau awak Masuk wad tukar guna kotex tu

Sy tgh survey juga... Ade lg 1 sofy tp yg versi tulisan jepun pnya...dkt jusco ade jual... Yg tu lg extra soft dari yg ni...ade pnh baca dlm apps ni juga org suggest beli jenis jepun tu... Tgh fikir2kn juge ni nk bli yg mana satu...heheh😁

Ok je tu sis. Amik yg jenis overnight lagi bagos sbb jenis overnight dia boleh tampung banyak darah so tak bocor. Tapi sye cadangkan beli paket yg besar. Nanti lepas bersalin bru2 lagi kene kerap tukar pad sampai 1 hari dlm 5 pad kne tukar

Sy guna ni.. Mcm panties.. Senang sgt.. Xyah pakai panties.. Nk buka pun koyakan je tepi.. Xpernah bocor walau bru bersalin.. Bila da 3 k3 4 hri sy pakai pad overnight biasa je..

4y ago

Sy beli bnyk. Dlm 1 pack ade 2 pcs. Sy tuka banyak kali sbb sy beli bnyk. Yes kat lazada ade.. Cume pricey sikit. Actually bg sy mudah sbb xyah pakai panties dah Lg2 time kat wad kan.. Ade juga org pakai adult diapers tu. .kt rumah dah senang, bleh pakai pad overnight je

Saya xberani nak pakai pad yg bukan utk maternity..sbb masa anak sulung pakai pad overnight kotex..tmpt luka melecet..seram sgt rasa..😂tapi depends on org la.

Beli 1 pack ni, lepas tu beli 1 pack pad biasa @ 20pcs, lepas tu sy beli pantyliner double pack x 2 @ 20pcs/pack (ini tak abis smpi darah nifas abis).

Sy pkai pureen madame. Pernah try beli pad biasa masa pantang ank no3. Tapi jd allergik. Cuma xingat brand sofy ka librase. Pkai pureen ok pulak