28 weeks kira gerak baby

Assalamualaikum ibu2, sy Alhamdulillah dah nk masuk 28 weeks dah, misi dah suruh start kira gerak baby dari 9pg-9malam. Tapi perut sy jenis tebal. Badan sy besar. Ada tips ka mcm mana nak kira? Dah bgtau misi, misi cakap kena bg perhatian lebih ja 😅.

1 Balas

cuba kira bila tengah duduk tenang takde buat apa, atau lepas makan, tengah baring camtu. selalunya lepas makan baby aktif sikit. mmg kena bagi perhatian lebih sikit pun