Sakit bawah perut

Assalamualaikum. Hi ibu² semua. Maaf saya nak tanya, normal tak saya kekadang rasa sakit bawah perut kanan 😥 skrg saya 15week dan ni second pregnancy. Yg first dulu takde pulak rasa mcm ni. Jadi takde experience. Masa first trimester doc ada ckp yg uri kat bawah, jadi saya mmg alert dan banyak bed rest. Bersama suami pun tak. Tapi skrg tetiba pulak sakit kat situ. Kuat rasa sakit tu tapi kejap. Dalam 5-10 minit lepastu hilang. Then selang 4-5 jam dtg balik. Apa perlu saya buat ya? Maaf soalan terabur. Thanks in advanced.

2 Balas

sama la...skg ni da msk 21week.,masih lg rasa mcm tu kdg...tny doc...doc kata ok lg kalau uri kt bawah skg ni sbb bby masih kecik..nt insyaAllah bila da masuk 25w ke atas..pelan2 uri naik atas...apa2 pon bnykkn rehat..jgn buat keje berat2..tgh2 kemas umah lau tetiba rasa sakit...terus stop...baring dulu...

Placenta previa ke sis?