Sakit contraction ?

Hi mommies . sekarang saya 38w 2d masih ragu ragu lagi ttg contraction ni . ada yang kata mcm senggugut . tapi saya takpernah rasa senggugut tu mcm mana 😅 . ada yang kata sakit ni kena selang 5-10min , maksudnya mcm mana? sakit perut dalam masa 5-10min ataupun sakit perut sekejap 5-10min lepastu dtg balik sakit . sbb skrg ni rasa mcm sakit perut memulas lepastu rasa mcm perut kosong tapi dah mkn , mual mual jugak , perut rasa tak sedap sampaikan pagi tadi muntah 😅

1 Balas

Sy firstmom..mula2 dtg contrction sy pon xtau, ingtkn sakit perut biasa..tp sakit tu kerap, sy siap tulis dlm note time skit tu dtg..10min sekali..bila sy tnya org yg dh ada pglmn dia ckp tu contrction la, dh blh pi hospitl..tp sy ragu2 sbb sakit tu biasa2..dri pagi start skit..bila mghrib mkin kuat plk..xlama kuar darah..terus pi bospitl, bukaan dh 3cm..xlama air ketuban pecah..sejam lps tu terus bersalin