Tak Nak Makan

Assalamualaikum ibu2 sekalian. Anak saya berumur 1tahun 5 bulan dan disini saya nak bertanyakan pendapat ibu2 sebab dia tak nak makan. Bermacam macam resepi saya cuba, lembut keras, sedang sedang, rebus, goreng2, stim, semua dia cuma makan 2 suap pastu tak nak dah. Anak saya masih menyusu badan dan kuat menyusu juga. Yang merisaukan saya berat badannya agak susut, memang umur2 camni taknak makan ke? Tanda2 kecacingan tak ada pulak

1 Balas

yes normal, umur macam tu memang susah nak makan. cuba try bagi vitamin c yang ada lysine maybe boleh tambahkan selera makan dia. mcm my son umur tu mmg susah nak makan.

4y ago

Vit c eh, nanti saya cuba. Sampai skang pon tanak dia makan, asik nak menetek je. Terima kasih ye