4week baby

Assalamualaikum ibu2, saya nk tnye, ade x ibu2 yg prnah scan mse usie kandungan 4w. Sy baru lps test scan, doc bgtahu mcm ade tp bawah sgt. Sptutnye dduk ats lg, kalau yg dduk bwh ni biase risiko mcm nk gugur . Cek upt smule untk confirm, upt - ve, dy ckp yg sy cek sblum ni mgkin false pregnancy atau chemical prgnntcy ataupun mgkin daroh beku/darah period lame yg dduk kt situ . Dy mntk repeat scan lg 2mggu akn dtg.. Ad ke kmungkinan baby mmg ad, tp bru nk lekat so by the time nnt dy akn dduk atas lgi .. Ke btul mmg xjd?, 🤧, boleh x ibu2 share pendapat2 doc scan mse 4w bgtau slps scan tu?

4week baby
2 Balas

scan masa 4w mmg takkan nampak pape lagi selalunya pun. size pun besar biji benih mmg tak boleh nampak masa scan. nak tak nak mmg kena check semula masa 6w keatas. moga dipermudahkan semua

3mo ago

inshaaAllah aamiin

Sy scan 4w plus dh nmpk kantung..sis ada buat betahcg tak?yg tu lbh tepat

2mo ago

Ad nmpk kntung, blum buat, doc suggest tggu week 8 scan blik,😅