Pertanyaan tentang spotting merah campur keputihan

assalamualaikum ibu2 mengandung semua, saya dlm 1st trimester dan anak first, sy belum pernh ada pengalaman berkenaan ni, jadi saya nk tanya kalau ada spotting darah campur dengan keputihan yang tu adalah perkara biasa atau sebaliknya ya?

4 Balas

Nurse sy pernah pesan sepanjang kehamilan belum cecah kandungan matang. kalau kluar darah. xkisah banyak ke x. sehari atau dua hari ke direct p hosp sis. sy pun penah mcm ni. around 8w pregnancy. kluar darah. direct p emergency. sebab saya ada satu sejarah. dimana kandungan pertama sy. usia dlm 21minggu. keluar spotting darah. xbyk. fikirkan x apa2 la kan. sbb xbyk pun dan x sakit perut. But end up saya keguguran. baby girl.

awak pantau dlu...klo makin bnyk spotting nye g jmpe doc yea...tp klo risau awk boleh jmpe doc terus...pengalaman sya masa 1st preg masa week 5-6 sya ade spotting ckit dkt sya pnye keputihan..after 3 days still ade lg sy pergi jmpe doc...doc scan everything oky n dye ckp normal...sbb dlm proses penempelan pd rahim...2nd preg pon sya ade spotting jgak..tp sehari jeaa...

ia tidak normal..kekdg jika rahim tak kuat tanda awl tuk alami keguguran.mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

kalau ada spotting darah tak normal sis , k3na check dkt klinik sbb awal2 ni risiko