Sekadar bertanya

Assalamualaikum ibu².. Mahu tnya kandungan umur 4week masih boleh bersetubuh ka dngn suami.. Sbb ada akak ipar ckp dngn suami bila isteri sda berbadan dua x blh buat hubungan kelamain betul ka??

21 Balas

Boleh je sis. Asalkan bby sihat si ibu sihat xde mslh pon tuk bd. Jnji jgn gns2 je. N bia la dduk bwh je. Bia si suami je buat kje sorg2.

Setiap org berbeza..bergantung pd sis..tp utk kebaikn lbh bek xyah dulu..sbb sis pun xtau benda tu da kuat atau x

wslm..kalo blh awal kandungn jgn la bersama bg mngelak kn keguguran... kalo kndgn da 4 bulan blh je bersama...

Boleh sis. Cuma 4weeks tu terlalu awal. Kalau boleh mintak tolak ansur suami tunggu kandungan kuat sikit 😄

Klo kndugan berisiko lbih baik jgn sis. Tkot janin tk kuattt. Sbb 4w msih bru lgi janin pn msih tk kuat lg.

Boleh je bersama. Tetapi lebih baik kandungan 3 bulan ke atas.

Boleh sis..asalkn jngn kasar😃

Bole je tapi slow slow je😊

Pegi tanya doctor

Wsalam... Boleh ja... Tak ada masalah....