6month baby

baby sy cukup 6 bulan harini, pagi td cuba bagi puri carrot dia makan ok.tp petang sy bg puri carrot jugak tapi saya panaskan(frozen) dia buat muka.and then muntah.ade tak yang ada pengalaman sama? sebab dia tk suka makanan frozen ke ye? #firstbaby #firsttimemother

1 Balas

1st time mkn kan.. Bg dia rasa2 dlu. Mmg akan buat muka sbb baru 1st time. X pyh buat dlm kuantiti byk. Try n error dlu mana dia suka.. Blh bagi bubur gak.. X pyh blend. Bubur kosong. Esok2 blh add carrot, ayam ker, ikan ker.. Buat sikit2 jer.

5y ago

Sama2.. ☺️