Pemakanan

Assalamualaikum. Ibu² ada tak jadual makan khusus sepanjang hamil? boleh share? thanks in advance.

1 Balas

saya takde. lauk saya makan sama sahaja dengan sebelum mengandung. cuma saya elakkan makanan proses macam dalam tin dan kurangkan yg manis mcm bubble tea, air gas. ambil buah setiap hari. saya jenis takde pantang. pedas tak pedas, saya makan asal tekak lalu. tak lalu, makanan sedap mana pun tak masuk. 😅