gdm

Assalamualaikum ibu semua. Saya ibu muda pregnant umur 18 tp ada gdm.. Bacaan tinggi.. Dan baru dapat tahu kelmarin n semalam buat bsp dan bacaan tinggi sangat.. Now saya 30weeks.. Boleh tak ibu ibu share makanan apa yg bole turunkan bacaan .. Hmm stress lah..

1 Balas

kalau sebelum ni sis makan roti putih, try gantikan dengan roti wholemeal. Kalau minum susu, make sure bukan susu untuk pregnant mom, try minum susu fernleaf full cream yg kena bancuh tu. Amalkan suku suku separuh, nasi suku, daging/ikan/ayam suku, sayur separuh pinggan. Sehari sebelum buat bsp biasenye misi akan cakap puasa start dari pukul 10 malam, tapi saya biasenye pukul 8 malam dah stop makan & minum air lemon / limau tanpa gula. inshaAllah cantik bacaan bsp pagi esok. saya gdm on diet & now dah 37w3d. Doctor dah off kan bsp saya sebab bacaan cantik😊 saya sangkut gdm start first minum air gula lagi mase 12 weeks.