Bacaan BSP

Assalamualaikum ibu dan bakal ibu, saya pregnant 30weeks anak 1st dan ada GDM. Sebelum ni bacaan bsp saya normal tak pernah merah. Pagi tadi sebelum jam 8 bacaan saya cek di rumah 4.6 tapi pergi klinik 5.4. Untuk pukul 10 saya di rumah 5.6 tapi di klinik 6.7, bila balik rumah saya check 5.7. Adakah alat bsp saya atau klinik yang rosak? Sebelum ini tak pernah lagi jadi macam ini. Kalau ada perbezaan bacaan pun takat 0.1 atau 0.2. Perlu ke saya bagi tahu nurse di klinik untuk check bsp semula jam 2?

5 Balas

sis pakai alat apa? sy pakai OneTouch bacaan dgn klinik mmg lari 1.2.. jd klau sy buat dkt rumah mmg sy tambah 1.2.. klinik or hospital selalu sy tgk accu ape tah nama dy 😅 nnt nk buat BSP awk bwk alat awk, cek sama2 dgn misi.. buat 2 3 kali utk kepastian mesin mana yg problemm..

Puan guna glucometer yg sama jenis?mcm sy guna onetouch..bacaan drumah 5.4 tp klinik gunakan accu performance bacaan jadi 5.9..

bsp selalu nya nurse suruh catat sehari sebelum hari appointment klinik . awk nurse minta buat bsp hari yg sama dngn appointment ke ?

perlu berithu pd nurse. maybe dia akan suh buat bsp baru.

kalau dah cek kt rumah kenapa cek di kk lg?

11mo ago

ha ah tu lah,biasanya klau dh cek sndri..sblum appt dgn misi n doc shri sblum dh kne cek sndri,dtg kk misi tinggal cek kt buku je.