BSP

Salam ibu" macam mane nak turunkan bacaan BSP

1 Balas

Kne ikut pemakanan yg telah diberikn oleh KK sbb klau xfollow memg xkn turun...kne control awk sy dlu pon control ok je...jgn la mkn ikut selera je awk ...baik utk awk baik la utk baby jgk...😊

5y ago

Sy follow cara KK bg diet...tp kne byk kn kurang mkn nasi n bend² manis jgk awk...yg paling utama kne minum air masak...klau blh lps kul 9 cmtu xpyh mkn dh awk...jgn mkn mlm la sng cite... Pmknn pon kne seimbang...klau mkn ikan kne ad sayur...klau sarapan awk mkn roti n susu mlm awk xblh dh minum susu ...sekali sehari je sy minum tu pon kadang² je... Tp portion nasi tu awk kne la sukat 1 cawan je...ad setengah org dia beli beras perang tp sy xblh telan beras tu so kne kurangkn mkn nasi je la...roti pon sama awk xblh mkn byk sbb dia karbo jgk kn...