baby tambah aktif dri sebelumnya dah 38minggu ?

assalamualaikum ibu ibu yg sda merasakan melahirkan dn yg tngah pregnant masa ni , boleka sya yg pregnant bby pertama ni bertanya hehe . sya dah 38mnggu tpi baby malahan tambah kuat bergerak dalam perut knpa tu ya kan dah dekat nak besalin biasanya yg org ckp tu baby akn kurang gerak tpi ni baby saya tak dia makin aktif dari yg sebelumnya bole tau sebab nya kenapa 😇😇

1 Balas

Kadang2 bila baby aktif semacam je, lain dr waktu die bergerak, sis kena pergi klinik check. Takut baby terbelit tali pusat die. Kalau die kurang gerak semacam juga lain dr waktu die pun kita kena alert juga.