PERGERAKAN BABY

ASSALAMUALAIKUM,, saya punya kandungan dah 27minggu 4hari tpi anak saya jarang gerak yg kuat.. selalu nya kalau saya kacau2 tekan2 perut dia akan response biasa jee.. jarang dia response yg kuat.. jadi ape boleh saya buat untuk nak bg baby aktif ? Tolong saya... Sebab setiap kali check semua nya okay.. jantung dia okay ..

2 Balas

Puan rangsang sikit pergerakan dia, cuba baring mengiring, minum air sejuk, makan atau minum manis sikit (kalau takda gdm) contohnya jus oren, cakap2 dengan anak, pujuk2 sikit. Semoga berjaya Puan..

Ajaklah dia berborak atau dengarkan ayat2 al quran bila mommy to be tgh rehat. Inn shaa allah