Diameter Kepala Bayi Besar Dari Biasa.

Assalamualaikum ibu ibu.. Sy nk tnya atau pendapat, sy ada scan baby di kk dan doktor kata saiz kepala bayi sy agak besar dri usia nya. Dlm 2mggu lg sy akan ke kk utk repeat scan lg.. Pegi ke klinik swasta sy scan pun doktor ckp bnda sma but doktor tu calculate dgn berat dan seluruh saiz bayi mgkin normal dan baby agak tembam. Jadi ada tak ibu ibu yg berpengalaman mcm sy? Maaf ini first pregnant sy, jd sy agak risau tentang bayi sy..

4 Balas

Saya punya ukuran pun besar dari minggu dia, tapi setakat ni doktor cakap baby okay lagi. Selagi doktor cakap takde masalah kira okay la kot. 😅

samalah macam saya gak, beza nak dekat seminggu lebih gak diameter kepala baby tu, tapi doktor cakap normal lagi.

Hai sis nak tanya perkembangan kandungan sis? Sebab saya pun sama mcam sis ukuran kepala bayi besar dari usia kandungan.

kalau iktkn brpa week sis? beza berapa minggu? sy pn alami mslh yg sma