6 bulan

assalamualaikum hye...nk tnye ank sy 6 bln,hrini sy suap die bubut nsi +carrot..ank sy mkn hbis smgkuk lpas tu mrengek nk tdo mnum ssu lak dlm 4oz gtu..lpas tdo kjap die nngis n muntah2 kuar hbis carrot n ssu...pstu bile time nyusu lpas sejam msti muntah ssu blik n ad kahak sikit...knpe eh sbb trllu knyang ke cmner eh...igt nk bwk klnik pg sok sbb asben outstion sy lak xpndai kete ...tq kwn2 y bg tndkbls

1 Balas

Wasalam.. Kenyang sgt tu sis.. 6bln dh, dh blh bg air masak.. Lpas mkn cuba sis bg air masak jer bia dye isap ngn botol.. Kadang baby dye suke mngenyut bkn nk susu sgt.. Tu baby sy sy bg puting.. Sbb awl2 haritu dye slalu nangis bg susu syp.. Mnum smpai hbis pastu muntah.. Kalau blh lpas makan jarakkan dgn susu skurang2 1jam lebih atau 2jam bru bg dye mnum susu.. Smoga dipermudahkan urusan sis😘❤

4y ago

tq sis..btul la knyg sgt