Chances untuk pregnant lepas pantang

Assalamualaikum. Haritu saya ada urut untuk angkat peranakan dekat kampung waktu hari terakhir pantang. Hari yg sama dalam beberapa jam selepas tu keluar darah yg banyak sampai 7 hari. Lepas habis darah tu saya ada bersama dengan suami, tanpa protection. So saya nak tanya darah tu darah period atau darah nifas yg masih tak habis? Mustahil untuk lekat kan? 🤔 Risau pulak sebab saya tak decide any planning method lagi.

8 Balas

brp hari dh berhenti darah tu??? klau kluar darah sblm 15 hari itu masih dikira nifas jikalau lebih dri 15 hari baru dikira haid.. tempoh maksimum nifas 60 hari dlm islam.. tetap tinggi peluang Untuk mengandung sekiranya suami isteri tiada ilmu tentang merancang.. tolonglah cari ilmu merancang.. perempuan wajib bljar bab feqah.. terutama bab darah yg kluar dari faraj..

Jika darah keluar selepas 15 hari drpd darah nifas terhenti, itu darah haid. Jika kurang 15 hari, darah nifas lagi. Selepas bersalin, memang subur aje. Memang kuat untuk hamil. Apapun, bagi saya kena faham bab haid, nifas tu dulu sebab ia melibatkan hukum, kesan kepada ibadah juga. Tempoh maximum nifas ialah 60 hari.

hbes pantg awak tu hri ke 44 ke? bab2 darah nifas n period nie ikut org.. ade yg period awal ade yg x period2.. klu lps bsalin awak klua darah pastu darah tu stop... next month mcm tu klua darah lg.. sye akan consider tu as period.. Dr cte awak, mgkin tu darah period.. n yes chance utk preggy tu ada..

nifas awk dh lama berhentu ke masa last pantang tu? kalau ya, itu mybe dikira period and peluang tuk pregnant tu masih ada .

Maximum nifas 60 hari awak. Hari terakhir pantang tu bila? Peluang hamil tetap ada kalau takde protection dan lepas dalam.

Tempoh nifas 60 hari. Jika darah keluar dan stop dan lepas tu keluar semula dlm tempoh 60 hr dikira masih darah nifas.

maximum nifas 60 hari.. then bila last darah stop 15 hari pastu keluar darah balik dikira haid

Dah bersama tanpa protection buatpe nk risau. Tu planning jugak tu. Planning nk anak