10 july 2020 ( 39w2d )

hi assalamualaikum . harini saya dah 39w2d tapi masih belum turun apa apa tanda lagi , cuma kelmarin saya ada rasa sakit dari pinggang sampai ke perut tetapi dalam 5 minit je lepastu tak rasa dah , pastu 2 3 hari ni cuma ada rasa sakit perut jugak tapi takdela setiap 5 minit rasa sakit tu . ada tips tak untuk mudahkan bersalin ? mommy mommy tolong doakan saya semoga dipermudahkan bersalin ye 😘

18 Balas

Saya dr 28 weeks dah 3 kali sakit pinggang sampai ke bwh perut..sakit lenguh dia memang lain mcm..mcm nak bersalin..tp awal lg..belum sampai masanya..risau jgk..kot2 bersalin awal..tp selagi belum ada tanda2 lain cam keluar spoting darah atau air..ok lg la..now 29 weeks..baby pun duk melintang lg dlm perut ni..

Sama. Hari rabu appointment Dr. Dr suruh datang minggu depan utk czer sbb kedudukan baby tinggi lagi. Tak turun bawah. Hari khamis pergi nak holiday dulu kat melaka. Pagi Jumaat terus blood show + air ketuban pecah. Tapi still kena emergency czer even dah 10cm.

Saya due date 19 July still tak ada apa2 tanda. . Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan, ibu dan baby diberi kesihatan yg baik dan diberi perlindungan Nya... Amin2

Sama laa due 21/7 tp tnda xda lagii..cuma bila part mengeras tu plus sakit pinggang tp xla konsisten sgt. Klu x bslin jg smpi 21/07 Ni 20 hb serah diri

Sama..tak turun tanda..pastu cergas pulak tu..td cuci bilik air mop lantai..jalan sana sini..15 kalau tak bersalin doc nak induce..😭😭

4y ago

ha'ah sis. harap2 baby nak keluar sebelum 15/7 😌

Sya 39 week 3 day masih blum ada tanda²x nak besalin lgi.. Cuma sakit²x pingang n sakit bhgian bawa saja..

3y ago

saya udah 39 minggu tapi x ada tanda" bersalin.. hanya sakit pinggang saja dan perut bagian bawah

Saya pun sama. Tinggal 6 hari lagi ja nak sampai due date dah. Tapi belum ada tanda apa2 lagi..

Banyak berjalan, buat squat, kerap bersama, minom air kelapa muda fresh tanpa gula or ais

4y ago

okay terima kasih sis ❤

Kena urut tu huhuhu. Nak saya urut kan bole je

Semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

4y ago

Aamiin