Tanda bersalin? help me First Baby!

Hi momss. Sebenarnya dari semalam saya rasa mcm sakit nak terberak. Tapi dah pergi tandas beberapa kali cuma air kencing je keluar. Pas tu malam tadi ada rasa sakit pinggang dan perut mengeras. Perut mengeras xdela setiap 5 minit. Tapi sakit pinggang tu macam berterusan pulak sampai pagi ni. Rasa mcm sengugut pun ada. Tapi still boleh tahan. Adakah itu salah satu tanda bersalin? Saya tak familiar lagi bab kontraksi.. Ada orang kata perut mengeras, rsa mcm sengugut atau sembelit..

1 Balas

betul. tu salah satu tanda juga tu. Sekarang kandungan dah berapa weeks?