Ada spa2 tau tak mcm mna nk stabil kn hormon

Assalamualaikum hai ..sy bru kahwin 6 bulan lpas jee kahwin hormon sy tak stabil dan smpai skrg period sy x teratur dan kdg dtg period kdg tak dtg period ... ad tak spa2 yg tau cara utk stabil kn hormon ..

2 Balas

hai sis. saya dr sblum kawin period tak teratur. selepas kahwin baru saya jumpa Dr sbb ikhtiar utk hamil,Dr ckp saya tkde masalah rahim atau apa2 masalah lain. cuma hormon shj yg tak stabil,n then Dr bg ubat duphaston utk stabilkan hormon,supaya saya boleh mengandung. after 3 months saya consume ikut nasihat Dr,saya disahkan mengandung. cuba sis jumpa Dr ,mintak pendapat dan pandangan dia

3y ago

sama mcm duphaston jgak. saya mkn selama 3 cycle. 20 hari mkn,10 hari stop dan sambung balik utk 3 bulan. klau time cycle 20 days tu saya period pun saya mkn jgak sbb tk nk skip cycle dia

Sy rasa better awk berjumpa dr utk lebih lanjut