Kontraksi atau tanda bersalin.

Assalamualaikum hai semua. Nak tanya ni, saya ni dah lupa macam mana sakit kontraksi dan tanda nak bersalin. 🤣 Dulu bersalin anak pertama overdue, kena induce. Masa tu kita boleh jangka dah rasa sakit tu, tapi hamil kedua ni auto blank terus otaknya. 🤣 Anak dah 4 tahun, baru la lekat no 2. Tanda bersalin pun masih keliru, apatah lagi sakit kontraksi tu. Sekarang ni ikut dah nak masuk 38w, paling teruk pun sakit kat bawah perut. Tu pun sekejap je, baring hilang sakitnya. Memang blank terus bila fikir nak bersalin ni, ke ada juga ibu2 macam ni? 🤭

6 Balas

disbbkan sis induce so normal sis x tau skit contraction dri mula mcm mana .. sya 4 anak mmg mula skit contraction dulu .. perut mengeras berserta skit pinggang .. utk permulaan skit pinggang tu leh tahan lagi .. pabila makin lama makin kerap skit dia .. kdng ada jugak org lain , anak 1st lain tanda bersalin anak 2nd lain tanda bersalin .. ada yg dri 1st smpai 4 mcm sya sama tanda bersalin mmg contraction dtg dulu

1y ago

ye btul .. dia mmg jadi kerap lebih2 lagi kalau bukaan makin besar skit pon makin terasa