MENU DIET SESUAI TAK UNTUK IBU HAMIL?

Assalamualaikum. Hai. Saya first time preggy. Sy nk tanya kalau masa hamil kita makan macam diet boleh tak? buat dsss ke? Sy cuma risau berat badan naik byk dan risiko penyakit bila nak melahirkan. Sbb sekarang ni pun sy dah obes sikit. Waktu awal2 tahu preggy sy ambik nasik banyak sbb nk baby cukup nutrisi tp sy rasa mcm silap pula bila fikir balik. Boleh mommies share cara pemakanan mommies waktu preggy? #firstmom #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #bantusharing

17 Balas

Dsss pun OK. Jika ada risiko kencing manis, amalkan pemakanan no sugar, less carbohydrate.

Diet suku suku separuh, makan makanan yg sihat. Jgn diet tk mkn atau kurang mkn

blh sis. sgt digalakkan buat suku² separuh.. asalkan cukup nutrisi

boleh sis. sebab yg ada gdm pun disarankan makan sss

diet ialah makan makanan sihat. so blh la

ya awak, dsss. 👍🏻

dsss terbaik sis