Ada tak hospital private tak guna buku antenatal tapi pakai kad?

Assalamualaikum hai nak tanya lah kan, ada ke hospital private yang tak guna buku pink tapi gunakan kad? Firsttime dapat tahu ada hospital private ni just pakai kad and tak ada buku pink or antenatal book

1 Balas

waalaikumsalam. kalau check up hospital private mostly tk sediakan buku tk silap sy. sbb record semua diorg simpan dlm sistem / guna kad je.

3y ago

Yup, betul tu. Klu dh check up kt hospital private mcm lebih senang utk teruskan dgn planning nk bersalin kt situ. Melainkan doktor sendiri yg transfer case ke gov kalau high risk.