Induce

Assalamualaikum esok InsyAllah tnggu ktsn doc pakar nk induce or tnggu lg, sy gdm on dc so kne bsalin at 38w,esok da 38w2d,mohon semua doakn pjuangan sy and ank slmt, dpermudahkn kn dan sht kedua duanya nya, smoga doa kalian berbalik kpd kalian jga, Aamiin.

Induce
43 Balas

Alhamdulilah sy da slmt bsalin, ceaser sbb mse induce skli jln bkk 1 cm je, decide ceaser sbb doc ckp xbleh msok ubt lg sbb ade 1 prev scar, effect rahim klo induce bnyk kli, sy dpt bby boy, berat 3.2kg.

Semoga Allah memudahkan urusan bersalin sis seperti yg didoakan sis selama ni. Selamat & sihat walafiat keduanya. Aaamiinnn ya rabbal alaminn. 💖😊

Sy pun kena bersalin 38week. Tp skrg baru 25week. Berdebar2. Semoga proses bersalin sis Allah permudahkan. Sihat baby dan ibu. Amin ❤️

Allahumma Aamiin 🤲🏻💕 Semoga sis dipermudahkan urusan bersalin dan selamat semuanya. Aamiin

4y ago

Thanks sis, smoga sis pn same ya 😘

Semoga dipermudahkan urusan sis..sy pn gdm dc..kena induce jgk..alhamdulillah skrg bru lps pantang

4y ago

Sy bersalin ceaser sis..3x sy induce bru bukak 4cm..masuk labour room lps subuh..pukul 630ptg bru bukak 8cm..slow progression + no contraction..so doc decide utk emergency ceaser..bimbang bby lemas..alhamdulillah bby sihat dgn berat 3.87kg 😇

semoga dipermudahkan urusan sis .. mudah2han senang bersalin yer sis .. Aamin

4y ago

Aamiin thanks ya, smoga apa pn urusan sis jga Allah permudahkn ya, aamiin😘

Semoga dipermudahkan urusan ini..semoga ibu n anak selamat dan dilindungi😊

4y ago

Aamiin thanks ya, smoga berbalik balik doa nie kpd sis, Aamiin 😘

Gdm on diet pun kna bsalin awal ka sis?biar xmnum ubat or cucuk insulin?

4y ago

Tgi sgt ka gula npa sampai czer?🤔

GDM on insulin or DC? Klu setakat DC rasanya x bole limpas due date

Semoga urusan puan dipermudahkan dan diberi kelancaran olehNya

4y ago

Aamiin, thanks ya, smoga sgala urusan kt dpermudahkn aamiin