Belum ada tanda tp esok serah diri...

Saya da 39 weeks 5 day..GDM ON DIET plus PP TYPE 1.....Dktr kate boleh bersalin normal..tarikh due 22.07.23..so esok hari serah diri....perasaan rase takut sgt nk kne induce...spe ad pglaman...nk tanya tarikh serah diri uh tarikh uh jgk ke kne masuk ubat??????sy xde tanda pape pn ni....ke esk serah diri masuk wad dl...lusa br masuk ubat..ke jln trs induce???first mom...dktr pn ckp xle over due sbb kncg mns on dc kn...please mohon pndgn

1 Balas

Masa serah diri biasa masuk wad dulu. Dr akan cek bukaan tiap 6 jam. Lepas seharian cek bukaan kalau masih xda bukaan baru dr pecahkan ketuban dan induce ubat/belon utk bantu bukaan. Kalau masih juga xda bukaan baru emergency czer.

9mo ago

ni sy tgh admit la ni..huhuhu..esok masuk ubt ...risaunyer