Baby 6m start eat??

Hi assalamualaikum dn slm sejahtera?? Kpd mommy/mom to be i have 1question.. my son start 6m untill now 10m11d still tak makan even i try give he bubur nasi blnde/lenyek² still dia tolak dn terus muntah 😖 i dh buntu nk buat apa he only minum susu formula sja 😵 ada apa² cadangan x?? Tq 👍

2 Balas

Kne study blk cre kte prepare mknn tu.. myb ade yg xkne ng cara kte msk bubur... Tips dr ni bg at sy.. Klu kte rse sdp bubur tu at tkk kte.. InsyaAllah... Sdp la gak at tkk bby tu.. X pown.. Try buh nestum dlm susu... Bg dye knyg..

maybe penyediaan bubur xbtol