Adakah Membuat Scan Boleh Membahayakan Baby Di Dalam Kandungan??

Assalamualaikum di sini saya ingin tanyakan adakah membuat scan detail or apa pon scan untuk kesihatan baby akan menyebabkan affect yg tidak elok kepada baby di dalam kandungan??.sy brtnya di sini sebbnya my mil kata kalau scan ni tajam dan akan mmbhyakan ke baby...jd selama pg scan di KK tak boleh la ye??.mintak pnjelasan semua sebbnya sy dah stress klau ceta ke mertua ttg sy g scan di klinik akan ada ja perli dari my mil.maaf kalau bhsa tulisan sy ni tunggang langgang

11 Balas

Scan takde effect ape2 pun. Yg bahaya xray

4y ago

Tulaa...family blah sy tak pernah kata apa tp fmily mil sy ngn husband sy sokong mak dy ckap tu,tu yg sy geram kalau boleh mil sy ubt hat yg mngndung tu mcm Zincofer tu pon n jnis ubt mngndung yg lain la dy xbg mkn jugk mil sy ckap xelok