Harap ada lah yang sudi baca. Atau bagi kata2 semangat ke .

Assalamualaikum.. dh 2 hari suami Sya balik ke kampung sempena adik dia kawin.. kenapa Sya x balik Sebb tiket kapal terbang mahal sangat untuk saya dan anak2 ... Nak di jadikan cerita.. saya kat sini jaga anak urus anak sendiri. Lepastu dh 5 hari ni dada saya sakit sangat2. Kalau tidur mengiring ke kanan...tu terasa sangat2 sakit tu Tambah hari ini Sya demam . Sya ada sepupu jugak.. ada je lelaki dan perempuan . Tp sy tahu batas pergaulan.. sembang pun bila perlu je . Sbb sy ada hati yang nak kena jaga iaitu suami Sya . Tapi ari ni .. saya dpt video . Suami Sya seronok berbual dgn sepupu2 perempuan dia.. macam pasangan couple.. duduk sebelah . Atas pelamin amik gambar berdua..alasan sepupu dan kawan2 kampung ,.ibarat dia masih single lah ... Bila cakp2 . Sy kena balik . Sy jaga hati dia , tp kenapa dia x jaga hati Sya. Alasan sepupu . Sya taip ni pun meleleh je air mata . Dgn sakit dada nya .. sy x nak pergi hospital dulu ,sbb saya takut keputusan yang akan sy terima . Macam mana dgn anak2 Sya nanti .. bila saya dgn suami ,dia x merokok tapi sampai kampung merokok pulak.. Tah lah.. ... Balik lama dalam 2 minggu.. sebab tiket balik semenanjung mahal.. pelik lah bila dia Smpai kampung. 😢😢😢 Ke perasaan Sya..

9 Balas

Sis kena ckap dkat dia sis sakit. Anak2 mcm mana. Bagi dia sedar yg dia tuh ada anak bini n bini dia tgh sakit. Tak kesah sepupu tapi adab n batas tetap kena jaga. Jangan lah balik kampung terus acah single. Sepupu tetap boleh kahwin. Pasal merokok tuh mngkin dia tetbe rasa tercabar bila sekeliling dia merokok, dia tk merokok tambahan bini tkde dngan dia. Tapi pengalaman sy, once dia start balik dia kembali ketagih nk merokok semula. Tak salah nak release tension, nak lepak lepak. Tapi yg perlu dijaga tetap kena jaga. Next time sis pulak minta pada dia sis nak me time. Nak balik kampung ke. Suruh dia jaga anak2 plak. Baru adil Semoga sis sihat, anak anak pun okeyy. Sabar ye sis.

1y ago

terima kasih sis , sudi comment. 😢 harap sy tabah ..

kenapa suami puan balik ye walaupun dah tau yang puan sedang pregnant ? kalau sehari dua ke tiga hari oklah juga ni sampai 2minggu lama betul 🤔 puan memang layak untuk rasa cemburu sebab tu suami puan , orang macam ni senang je puan kalau saya nakla juga acah2 sweet dengan sepupu sendiri nak juga tengok reaction dia macam mana 🤣 .. apa2 pun semoga puan berada dalam keadaan sihat , buat masa ni tak payah stress dulu bagi rileks badan dan minda jangan overthinking .. biar dia happy dulu takpa nanti ada masa try buat tengok dia tahan ke idok ..hahaa geram pulak aku 😌

Awak slow dengan husband awak. Dan bersedia dengan apa-apa jawapan dari suami awak. Awak kena kuat semangat k, demi diri awak dan anak-anak. Kita taknak awak lemah. Awak kena kuat sayang. Kita taknak sangka buruk atau melebih-lebih. Kita kena lebih teruk dari awak. Jadi kita nak awak kuat. Sebab kita dah lepas lalui semua tu. Bohonglah kalau tak meroyan. Tapi itulah hakikatnya, bersama pun tak guna andai hati tak bersatu. Itu lebih menyakitkan. Kita taknak awak down. Fikirkan tentang diri sendiri dan anak anak. Tak salah pun. Lagipun, Allah ada ❤️

1y ago

Allahuakbar kuat nya Awak. ♥️ Sya pun harap sy kuat jugak.

terus terang je sis tak suka.. nama pun sepupu.. sedangkan dengan ipar pun kena jaga batas.. kadang2 dengan lelaki ni kita kena jugak usik perasaan dia.. kalau dia betul-betul sayangkan kita dia akan ada rasa cemburu.. saya x suruh sis curang tapi buat la ikut cara tarik rambut dlm tepung.. dulu suami sy pun mcm tu jgk.. rapat dgn sepupu dia lebih drpd sedara-mara lain.. sy terus trg je.. alhamdulillah skrg dh x buat perangai dh, sy check phone dia selalu clean..

slow talk with suami. knp buat mcm tu. pesan kt suami elok2 kena jaga batas sbb dia dgn sepupu boleh kahwin kot. klau dia buat lg, awak jelah balik kg sis. laki ni sllu bila dah xde dpn mata baru terhegeh2 sedar dia buat salah. wahhh seronok balik kg lelama awak pulak yg lelah jaga anak. lain klau dia nk balik kg lelama buat syarat. sama ade bawak anak skli atau tgglkan duit 500 ke ape. biar sedar sikit dia ade tggjwb. kita bukan tahu ape jd spnjg dia kt sana.

1y ago

terima kasih sis. sy buat masa sekarang sy x nk msj dia. dia pun x ada masj sy. x ada tanya saya ok atau x.. ank2 ok atau x... nak x nak kena ego jugak . Sebb dh penat layan baik2 sis. tp x dpat apa2. tq sisa ♥️

moga sis tabah. sy pun ada masalah dgn suami. suami tak tegur mak sy dh 3bulan. ego tinggi. sbelum ni sy nangis jugak tiap kali nasihat dia. mak tanya kenapa dgn suami sy. sy cakap mood dia. dgn sy pun cakap bila perlu. tp start minggu ni. makanan mak sy bg pun sy tk kongsi dgn dia. sy tk tegur tk senyum. anggap macam org asing. masak tetap masak. tp lakibini hilang kemesraan. bila hati dh lama bsabar. tawar makin terasa tawar. hilang kemanisan rumah tangga.

1y ago

saya sedih sis. Sya tanya suami kenapa amik gambar berdua. dia kata x ada. dia menafikan tau. padahal sy DPT gamabr tu .. sy pun ada sepupu lelaki tp sy tahu batas seorg lelaki atau perempuan walaupun sepupu

walaikumsalam..lps ni puan bg ank2 ikut suami balik spya suami ingat dia dah brkahwin dan msa y sma puan pun ada masa untuk diri sendiri. Sabar ya puan..jgn stress2 jgn trlalu fikir suami tu..fikir la diri sendiri syngi diri jaga kesihatan mental..doa y baik2

1y ago

terima kasih sudi comment. tiket kapal terbang terlalu mahal . Sya pun cukup2 makan. tak apa InshaAllah ada rezeki balik jgk sana..

Saya 35minggu ni. Nak buat senaman kegel tapi punggung sakit sangat dibtulangvekor. pastu ada buasir. Umur saya 43thn. Risau susah nak bersalin kalini. solat pun kena solat duduk. memang betul2 xlarat.ni anak kelima.

husband org mana puan? sabah ke swk?

1y ago

Sarawak .. bila di semenanjung.. cakp baik je.. tapi sampai kg.. msj jarang . lepastu sy tanya boleh ke amik gambar berdua macam tu . dia kata tu sepupu je. hmmm dada saya ni Saber berdebar laju je