kira tendangan baby

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Saya nk tanya para ibu. Harini genap 28minggu 1hari usia kandungan saya. Tp saya tak berapa tahu macamana nak kira jumlah gerakan bayi. Sbb bayi saya mostly tendang kuat pd waktu malam. Siang rasa tendangan tu tp sipi2 je, dan byk pada tendangan kecik2 yg berulang. Boleh siapa tolong ajarkan cara kira jumlah kat saya? Terima kasih.

2 Balas

Tendangan kecil tp terasa pn dikira 1. Dan jarak antara setiap gerakan 15-20minit. Kalau nk kira gerakan yg pling kuat mmg susab la.

5y ago

Mula2 xtau. Kiraan mesti last jam 7 atau 8 mlm. Pastu misi kata kalau mcm ni dh blh g hspital sbb kira lambat ckup 10. Pastu misi ajar xsemestinya tendangan paling kuat. Setiap hari xtentu. Plg lewat pn kul 6ptg.