Normal ke Bayi 9 bulan tak merangkak lagi?

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.. Bayi saya baru masuk 9 bulan.. Normal ke Bayi tak pandai merangkak lagi? Bayi saya boleh mengesot je..

1 Balas

Waalaikumussalam puan. Sepatutnya baby dah merangkak ketika berusia 6 bulan. Kemungkinan ada lambat sikit. Tapi puan jangan risau. Pantau saja dahulu. Sebab anak2 ni lain perkembangan dia. Kalau puan risau, sebaiknya berjumpa dengan doktor d kkia yg incharge anak puan @ direct berjumpa dengan doktor kanak2 yang bertauliah. #TAPSupermoms