Bayi 9 bulan 2 hari belum pandai merangkak normal tak

Haii mommas ada tak yg ada pngalaman mcm sy bayi dah 9 bulan tapi masih tak pandai merangkak ke depan...dah pandai duduk pusing-pusing & mengundur tapi masi tak pandai merangkak maju ke depan..bantu kongsi pengalaman....sy sgat risau sekarang ni#firstbaby #seriusnanya

4 Balas

awk cuba merangkak depan ank awk, sy ajar last minit waktu 6 bulan, masa tu dia dh mula panjat2 bantal nk berjalan, merangkak pulak byk hayun badan kedepan, kaki xgerak, sy pun ajar dgn merangkak depan dia byk kali, xsmpai sebulan, dia dh pandai merangkak sendiri

Haritu anak masuk 9 bulan msh undur2 pastu pusing2 je pandai. Habis cucuk je 9 bulan pandai pula duduk sndiri n maju ke depan tapi masih gaya komodo tu guna dada je. Tapi lututnya dh mcm nk try2 merangkak.

awak boleh stimulate baby awak utk baby belajar cara merangkak ke depan. boleh cuba search di tiktok mahupon you tube. letak barang dkt depan. dan stimulate baby utk maju ke depan

mcm sama umur ank sy, ank sy lahir 23/12/22. tak merangkak ke depan lg, duduk tak tegak masih bertongkat ngn tgan. pusing n ngundur boleh.