Masalah Gigi selepas bersalin

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera saya nak luahkan perasaan. sy Ibu yg menyusukan bayi secara ekslusif dan bayi dah berusia 8 bulan. Sepanjang lepas bersalin sy sering alami masalah gigi. Sebelum PKP sy dah buat operation buang gigi bungsu yg terimpak. Then beberapa harini masalah tampalan gigi lain rasa ngilu pula. Pegi klinik pergigian kerajaan tak boleh buat tampalan. Lepastu pegi swasta Dr ckp kena buat rawatan akar pulak siap bg harga RM350 sy ckp sy balik dulu nak fikir. Sebenarnya sy tak takut untuk jumpa Dr gigi cuma sy tak mampu nak byr sampai RM350 dgn keadaan PKP sekarang ni ? sy fikirkan untuk keperluan hidup. Sakit pd gigi jgn cerita mmg sangat ngilu ?. Sometimes sy fikir sy menyusahkan keluarga menyusahkan suami sebab asyik sakit gigi. Harga rawatan mahal pula ?. Sy buntu dan hanya menahan sakit menunggu klinik gigi kerajaan terima pesakit selepas PKP.

1 Balas

Gigi bongsu mmg mahal sis..kat sini sya tanya hari tu rm750 klu cabut..nak cabut kat kerajaan org kata sakit tak tahu lah ye ke tidak..gigi sya reput skit2 skrg dah tingal separuh..alhamdulillah tak sakit masa baru2 pregy hari tu je sekali sakit and ngilu sya pakai ubat gigi sensodyne smp skrg dah ok..32w

4y ago

Tulah sy pun tgh pakai ubat gigi sensodyne. Harapnya OK lah.