Rawatan gigi berlubang

As'salam, hai semua...sy nak tanya yang ada pengalaman atau maybe ada doktor gigi di sini...sy pregnant dah nak masuk 14w...soalan sy, boleh tak pregnant 4 bulan buat rawatan matikan saraf gigi untuk gigi berlubang? sebab sy risau kalau gigi berlubang yang dah tampal akan rasa sakit di bahagian dalam saraf dia...nak cabut rasanya, gigi saya tu boleh diselamatkan lagi...yang tampalan berlubang tu cuma pecah separuh jer..ada masa rasa sakit juga...ada cadangan ibu² semua? doktor gigi? terima kasih ?

1 Balas

Rasanya diawal trimester boleh cabut gigi lagi . Better pergi jumpa doc gigi terus . Kakak saya pun masa tu awla trimester sampai tak boleh makan sebab sakit berkaitan saraf juga tapi kalau tak silap saya doc tak cabut cuma bagi ubat untuk saraf tu . Saya pun tak berapa ingat

4y ago

ye ke sis? terima kasih inform..esok baru sy ke klnik jumpa gigi...