Anak xnk mkn

Assalamualaikum dan selamat petang mommies semua.. Saya ade masalah dan mana tahu mommies ade pengalaman dan cara penyelesaiannya..anak sy umur 4 tahun.perempuan.masalah die skrg,dia sush sgt nk mkn.bukn sush sikit tp susah double triple.mmg sush gler.xnk mkn lngsung.ape2 pn x nk.nk susu je.pnh skli sy x belikan susu die sbb takut mcm die brgantung kt susu je.tp die meraung menangis mcm org kne dera xdpt susu.siap ckp kt ummi die kte surh ayah beli.bab vit utk selera?jgn ckp la.dah mcm2 brand dah mcm2 hrga beli tuk die tp x jln jugk.masak lg la.smpai dah naik penat n fed up msk mcm2 cara,mcm2 variasi tp still xnk mkn.pnh jugk try bg susu fernleaf or pediasure.sbb ade kwn2 suh try bg.tp ank sy ni jnis xske try susu bru.die snggup x mnum n tahan haus dr mnum susu tu.pasal rujuk pada doktor pulak,anak sy penh msuk wad.lepastu ada suarakn mengenai mslh anak sy sush mkn ni.sbb rsau die kekurangan vit dan khasiat dlm bdn.tp doktor kte tu nrmal je.nt besar tw la dia nk mkn ktanya.xde pn nk refer pd pkar pemakanan ke ape.tp kta rsau la sbb die x nk mkn lngsung.bdn da tinggal sekeping.mcm tggl kulit dgn tulang je.umr 4 thun tp berat 12kg je.seronok klu tgok ank org lain,brselera mkn..😔 untuk makluman mommies sume,anak sy start jd mcm ni dr umo dia 2 thun.dulu nak jugk makan walau sikit.skrg mkin lma mkin payah nk mkn.nasi pn dah brpa lama dia x jamah.rsau sgt.. Ade x momies yg ade pengalaman anak mcm sy..?

2 Balas

mcm ank prmpuan sy je ni.tp dia dah bsr skrg.12 thn suda dia.ya Allah!klu tringt balik betapa sengsaranya sy nk buat dia mkn Tuhan je yg tahu.mcm2 vitamin.mcm2 sy msk nk suruh dia mkn.penah warded jg sbb slalu sakit gara2 kurng mkn.dia xmkn tp minum susu kuat sgt.ank sy mula pndai mkn sikit start dia preschool. itupun sb dia tgk kwn2 lain mkn.brtabah la mommy.sy pun pernah alami mcm ni.stiap hari everytime wktu mkn sy just redho n pasrah aje.dia nk mkn dia mkn.dia xnk sy x pksa.sy bg mkn apa dia nk je.mcm buah2an/roti/biskut.cereal ke apa ke...asal mkn sudah la.

3y ago

Tu la..ade jugk kwn2 ckp..biasenye budk2 cmni start sekolh nt bru die pndi mkn sbb tgok kwn2 die mkn..hrp sgt ape yg dorg ckp tu btol.rsau sgt die x ckup zat.die xpnh warded lg tp tula still rsau sbb mslh dalaman kte xtw kn..

maaf saya xde pengalaman macam puan...moga dipermudahkan segala urusan anak puan