Bayi 16 bulan lelaki

Assalamualaikum dan selamat pagi ummi dan mommy to be.. irah nak tanya anak irah sekarang dah 16 bulan makanan apa yang sesuai dan aktiviti permainan apa yang bagus untuk perkembangan anak. Sebab anak kurang nak makan lepas tu suka sangat mengambil barang dan memasukkan ke dalam mulut.

1 Balas

Waalaikumussalam wbt... Bab makan, mungkin anak tengah nak tumbuh gigi baru... Sis boleh tukar2 menu... Macam saya kalau anak tolak makan nasi, saya buat pasta, goreng bihun... Buat roti telur... Janji makanan yang buat dia rasa kenyang... Untuk mainan... Sis cuba letak lain2 jenis mainan depan anak dan tengok mana dia suka... Macam anak saya lelaki jugak, setahun, buat masa ni dia suka memanjat, mainan dia kurang main... Kalau main pon dia suka lego, conteng2 kertas... Cikgu terapi anak saya kata umur ni banyakkan sensori... Bagi anak2 banyak pegang/pijak benda2 yang baru... Jalan atas rumput, pasir, tanah, main air... Main doh... Tepung... Insya Allah....

4y ago

Assalamualaikum maaf baru tebalas mesej.. alhamdulillah terima kasih sis