Barang

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua saya ingin bertanya kalau mcm wife saya kandungan nye baru cecah 21 minggu 4 hari barangan ape yg perlu di beli ye sebab anak pertama tu tak tahu sgt terima kasih

2 Balas

Yg penting : Pampers newborn Bju newborn 2,3 helai sb bby cpt besar..blh cri bju bby 0-3month 2-3 helai..mcm2 saiz ada kt kdai..blh usha2 dlu.. Lampin Barut Minyak telon Stokin bby Sarung tgn bby Bantal,tilam bby Awak blh cari kt fb/google Bg sya,tggu bby lahir dlu bru tahu apa kperluan yg patut ada utk bby,n ibu..ibu jgn dilupa keperluannya yer.. Stokin Mkanan2 yg sihat Serta kasih syg dan perhatian yg ckup utk ibu n bby.. Mcm sy,byk brg yg sya beli xpkai utk ank pun..jdinya membazir..tpi ikutlah pgalaman msing2 yer😊#justShare

https://siraplimau.com/senarai-barang-keperluan-bersalin-berpantang/ Ni ada senarai lengkap.. Tapi amek yang keperluan saja & barang penting.. Ikut kemampuan je.. Sbb kadang2 ada barang yang x berbaloi beli mahal2 tapi pakai 2,3x je.. Harap dapat membantu serba sedikit ya..