Petanda bersalin

Assalamualaikum semua dan slmt sejahtera, apa petanda wife nak bersalin ye? Sbb dia dah ckup bulan saya tk tahu sbb anak pertama

4 Balas

Si ibu akan tahu bila masanya dia nak bersalin, insyaAllah dipermudahkan. Berdoa je kalau dah nak sampai waktunya, minta tanda2 tu jelas buat kalian berdua 🤗. Macam saya dulu, ada bleeding sikit, rupanya tepi tu luka sbb saya garu adeiiii baru excited nk masuk hosp. Last2 tak keluar juga, lebih due date & serah diri.

Ckup buln tu bpe weeks.?? Tnggu lah ada turun tanda lendir cmpo darh.. pert kerap mngeras.. pech air ketuban.. sakit tulng pelvic dan sakit pinggng.. contractions kerap dri 10 mmit ke 5 minit.. segera ke hosptal☺️

dh term ke..37w-40w?tp xtwlh klu petanda awl pn leh jd gk ..de yg lahir ank prem..kt bku pink de tulis tnda2 istri nk bsalin..

wsalam..tanda nak bersalin,keluar air ketuban, keluar darah.. sakit perut berpanjangan mcm senggugut.