tak perlu

Assalamualaikum. Bila tgk post2 kat sini hati ni terusik nak menegur. Saya rasa tak perlu tunjuk baby bump tanpa lapik. Sebab dalam ni tak semua perempuan. Aurat bagi kita yg islam ni. Memang kadang niat nak share je tp sampai terlepas pandang soal aurat mummies sekalian. Lagi pula aurat sesama perempuan dari pusat ke lutut kan? Maaf kalau ada yang tak senang dengan teguran ni.Salam aidil adha. ?

37 Balas

walaikumsalam. sy pun bpendapat yg sama x perlu kot tunjuk baby bump tanpa lapik kita bukannya mat saleh & kita masing2 tau batas aurat kita tambah lg bukn semua ppuan dlm ni ada gak lelaki suami bapa abg adik org dlm ni kita x tau. smoga kita sentiasa beringat 👌🏻😊 selamat hari raya aidiladha semua 🤗

Tp Sya rsa xprluh kot cik suami ikt2 jgk buka apps NIE nk tguk bgai,NIE kn UTK kita minta pndpt,CRI pengalaman selama mumy2 semua LG plk yg pregnant bkn nya suami tp para isteri so xslh pon kita nk shre bby2 kita sm2 minta pndpt,sm2 minta tunjuk ajar yg ade or xde pnglaman bleh join sbb ini apps khas UTK para istri2

5y ago

X salah pun suami2 buka apps ni. Mereka pun nak cari ilmu juga. Banyak informasi utk para suami dapat hasil perkongsian dari sini. Kita yg kena kawal diri dan batas. Kekadang suami risaukan isteri. So dari sini mereka blh tau serba sedikit keperluan isteri sepanjang mengandung dan semasa berpantang kan. ☺

Stuju... Sbb penah nampak ada laki post kat cnie jap trus jd mcm "ehh laki pon ade join ke discussion cmnie. Scary jap😅" Jgn gmbar2 mak buyung smua diasalah guna sudah

Aurat sesama wanita non muslim pun kena ambil kira. So sebaiknya tak perlu tunjuk baby bump walaupun curious nak tau. Kena ingat sentiasa dosa pahala.

Baby bump org berbaju pun dah terbuka aurat. Yg suka2 tunjuk tu lagi la berdosa. Memang xnampak muka kadang2. Tapi dosa tetap sama.

Btl, husband pn ade dlm group ni. Dia slalu ckp kadang dia malu nk bkk apps ni sbb ade yg tnjk perut. Smpi dia x brani nk bkk dh..

Setuju! Terlalu ramai yg suka upload gambar perut... Lebih baik scan dgn doc.. Kesihatan anak pun dapat kita tahu sekali 😊

Betul tu..kdg2 ada yg sengaja tunjuk..tgkp gmbar sambil pegang perut atas & bawah..mmg nmpk la bntuk baby bump tu..

Btul..klo nk beteka teki sgt psal isu jntina p lah scan.. buat pa tnya dlm ni..buang msa..educted yourself plz!!

Yes, betul tu.. At least xpayah la smpai angkat baju klo nak tunjuk baby bump pon kan..