Gambar scan & Baby bump.

Sejak kebelakangan ni makin menjadi2 mummys yg share gmbr scan baby dan baby bump. Mummys, baby bump tu aurat. Please ambil peduli tntg hal ni. Gmbr scan baby pn dikatakan aurat jugak. Tak tau nak tegur macam mana. Tiap kali bukak bahagian photo berderet yg share baby bump n gmbr scan baby. Allah. Alert sikit mummys. Kt sini bukan mummys je yg ada. Kaum bapa pun ramai kt apps ni. Tolong ye. ?

4 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Baik 😘

Betul betul. Saya pun perasan jugak. Tanpa segan silu share baby bump dekat sini. Buatnya ada lelaki pervert buat yang bukan-bukan dekat gambar tu. diorang ingat sesetengah lelaki tak bernafsu ke tengok baby bump tu. berdasarkan pengalaman saya sendiri kena tegur perut dengan officemate lelaki pun dah rasa scary apatah lagi untuk buat tatapan dekat sini. Fikir-fikirkan lah dulu before nak share gambar baby bump dekat sini. Just keep it for yourself jela.

Baca lagi

Maaf sis, gambar scan baby tidak membawa mksud aurat. Tp mampu mengundang fitnah dan aib, jd tidak dianjurkan utk berkongsi gmbr scan. Melainkan untuk pembelajaran dan pengajaran. Selain itu mampu mendatangkan penyakit ain, risau akan datang kemudaratan pd anak kandungan.. wallahua'lam. T.kasih kerana saling mengingatkan ☺️💕

Baca lagi

Saya non muslim pun tak share sis,sebab itu untuk reference saya then my baby details is P & C😉

6mo ago

True..same with me💖