Baby 5 Bulan Tiba2 Kurang Menyusu

Assalamualaikum.. Baby sy 5bulan, 7kg.. Naik 400g je. Mase baby 4bulan, die minum susu formula 4oz 7x sehari, total 28oz. Tapi sejak akhir2 ni, sehari total 24-26 oz je.. Kdg2 buat 3oz, sikit pn x luak. Menangis2 die tolak botol. Kalau paksa, die tak kan telan susu tu. Die akan keluar kan balik susu. Baby sy sangat aktif n buang air besar selang 2-3 ari. Perlu ke sy risau? Nk tgu check up hujung bulan lambat lg.. Susah ati baby kurang minum susu.

2 Balas

Kalo baby tengah nak belajar menerap, nak pusing ke nak merangkak ke d orang akan kurang menyusu sebab nak ringan kan badan. Lagi 1 try cek lidah takot lidah tebal dengan putih susu pon punca takmo susu.

pray for the best untuk baby Puan.. better refer doktor utk kepastian ..