Baby kurang menyusu

Anak sy umur 3 bulan lebih. masa lahir berat 3.39kg, sbulan 3.45kg, 2 bulan 3.9kg, 3 bulan 4.5 kg. sblm sy pernah try bnyk susu formula cth karihome, lactogen, dutchbaby, s26 semua die taknak minum langsung. bnyk kali pakse tp tak jalan. bukan stakat tukar susu. botol susu pun bnyk tukar. so sy df je la mslhnye sy ni kurang susu. dh mcm2 minum pun still tak jd. skrg tak tahu kenapa ank sy dh taknak menyusu. dlm sehari 3 kali shj die nk susu tu pun sikit je. 😭 tolong sy pls mommy smua sy first mom. #ingintahu #bantusharing #firstmom #firsttimemom

2 Balas

Baby banyak susu badan ke apa? Maksudnya dia prefer susu badan awak / df ? Mungkin dia suka rasa susu badan awak tu and susu kebanyakannya lebih pekat dan rasa lain. Dh try powerpumping? Pam selang 2 jam ke. Kalau nak try susu fm sy cadangkan morinaga. Try sekotak dulu tgk macam mana.

4mo ago

baby prefer susu badan tp skrg die dh kurang menyusu. sehari 3 kali je minum susu badan. dh pakse tp die taknak.