Bayi kuat menyusu

Assalamualaikum, anak saya baru nak masuk 2 bln dan kuat menyusu badan dan botol. Adakah tu normal? Kekadang baru je bagi dah minta lagi...ada pengalaman yg boleh share x

12 Balas

baby kerap menyusu itu normal but tgk pada gap.. if gap menyusu tu x smp setengah jam da minta lg maybe susu ibu kurang TAPI if timbang weight naik means susu ibu cukup je so xde masalah.. jd dia just nk mengempeng je tu.. sll bayi suka ngempeng org bagi puting kosong

Bby boy sy pn sama jgk. Sebulan lbh. Bfeeding. Dia mmg suka ngempeng smpai ssu dia simpan dkt pipi, sdr2 je meleleh kluar😅x smpai sejam dh mtk ssu, tpi stkt ni berak kncing dia ok je. Lgpn bby yg bf ni mmg kena kerap bg ikut pmntaan bby. Xde had masa.

setiap hari kah baby asyik minum shja? or masuk 2 bulan ni baru kuat menyusu? kalau umur baby 2 bulan, selalunya akan berlaku growth spurt. badan baby perlukan susu untuk tumbesaran tulang, muscle dan badan. 😊

kena tgk tanda2 ni utk tau susu cukup atau tak, lampin basah setiap 2 3 jam, berat badan naik dgn cantik lebih kurang 200g smgu. kalau kedua nye ok, sy setuju bab ngempeng, boleh cuba bg puting kosong.

hi sis.. anak sy 2bulan 24 hari.. ada kaka menyusu 4onz..tapi dah abis. siap nangis2.. kdg lidah still mcm nak susu lagi.. sy tambah 1onz lagi. baru boleh diam dan tdr.. sy risau..

Bby sy baru 2bulan lebih...dia mnyusu pun smpai muntah2 😌nk dikatakan xsmpai 30minit nk susu lg..tp full BF larhh...brt baby yg 2vulan 5.2kg

baby sy pun sma 😤😤😤 sdh bgi botol 3oz 1jam mcm tu mengempeng lgi tkut pula overfeeding #BabyBoy

saye pOn same .. hmm .. baby saye sampai termuntah baru dea stOp .. normal ke .. takOt tgOkk .. #babyboy

Baby baru lahir mmg kerap mnyusu

ank sis kembung x perut nyer