bayi taknak menyusu

Hai momies , nak tnya normal ke bayi 2bulan lebih taknak menyusu ? dah 2 minggu anak saya taknak menyusu . bila bagi susu je merengek , before this ok je menyusu sbb dia mmg jenis yg kuat menyusu . macam2 jenis puting botol saya tukar tapi xnk jugak . saya risau sangat ,saya firstmom . #pleasehelp #firstmom

4 Balas

ank sy pon ad terjadii mcm tuu , bagi susu jer msti gigit puting . isap pon main ii , kadang isap 1oz jer . time betul ii lapar baru dia minum abis 3oz . tu pon kalau abih . cara sy , time dia menangis sy bagi jer minum walaupon 1oz . risau tkut berat tknaik . betul ii nk tidur sy bagi jugak susu . sekarangg anak sy dh ok masuk 3bulan skli minum 6oz dh skrg . kadang bby nk main ad yg kata nk beralih bulan ..

Haaa sme sis, dh bg susu merengek jgk. Sy bedung wktu merengek2 tu tdur. Klau dua2 ni x jalan. Bukak bedung, haaa bg main. 🤣🤣 dh penat nnt menangis blk. Lps tu msti mntk susu sbb penat kn bnyk tenaga pakai. Buat tummy time tu penat sis, lps tu msti susu. Crack kpala maknya jgk mula2 merengek. Dh tahu, ikutkn je.

1y ago

sama saya sis dia rela main dari menyusu badan df pon x berapa mau bg botol susu pon x mau sgt kdg sumbat puting jgk sampai reyau2 last2 biar je main sampai letih lps tu bedung ...baby saya 2 bln 28 hari,ada baca dkt ig lactation mana tah cakap sbb baby nk beralih bulan harap2 ngam 3 bln mau df balik mcm biasa

YaAllah sis kite sama sis , saya ada comment jugak dekat orang lain tanya pasal ni tapi dia takjawab lagi , anak saya 2bulan21hari saya , taknak menyusu dah sekarang kadangtu nangis bila bagi susu taknak pulak saya risau je nanti checkup berat taknaik lepastu dahla sekarang kerap tidur 😂

1y ago

Saya asyik nk berjaga siang pulak. kiranya lps 4:30 pm dia akan berjaga sampai pkul 7. pukul 8 mlm dah out tidur

sama sis.. baby saya pn 2 bln lbh asal bagi susu nanggis kuat2.. bila buai habis jari2 dia hisap.. nmpk lapar sgt smpai 1 penumbuk dia masuk mulut smpai tido.. dah tido bru pelahan2 bagi susu dia terima🫠