Early Pregnancy

Assalamualaikum akkak2 dan Puan2, this is my 1st time experience. Baruja dpt taw pregnant 4-5 weeks, tp 3 hari lps sy dh trmkn jambu batu, air kelaapa dan keli berlado, 2 keli sy mkn sbb fav. Lpstu, kwn sy share artikel ikan2 berbisa n berduri xboleh mkn😢. Betul ke? Laksa boleh mknkan walaupun sy xtw kuah tu org jual masak guna ikan apa😅🤔

12 Balas

awak takda alahan nak risau buat apa. punca keguguran bukan sebab pemakanan. boleh cari artikel dari doktor pakar FAKTA punca keguguran . . ikan keli tu bkn saja 1st trimester, sampai 3rd trimester sy mkn. mkn tu biar ikut konsep suku-suku separuh, jgn le ditelan mcm tak mkn sebulan pulak..

jambu batu ok jer mkn.. fact jambu batu lg bnyk vitamin c drpd oren.. air kelapa klau xde apa2 effect ok jer.. sbb dia ikut body kn.. sesetengah mnm xde ap pown.. ikan keli sy rse ok aje..laksa pown ok jer klau mkn.. as long as baby n ibu sihat😁

apa yg sebut pasal makanan tu semua boleh makan. positif je. selagi takda darah @ bleeding then u are okay.baby is fine. lepas ni mungkin kena beringat sikit makan.asalkan tak melantak . hehehe.

boleh ja makan ikan keli tu, takda masalah pun. saya sekarang pregnant 32w boleh kata setiap bulan makan ikan keli sebab favourite

Sy dah 19 minggu.. Kerap jugak makan ikan keli.. Hu3..

okay je semua tu sis. asalkan jgn berlebihan.

Saya makan alhamdulillah smpai skrg 27week

boleh jer takda masaalah pun

Sy mkn alhamdulillah ok je.

in sya Allah okay jer..