kerja kerajaan

Assalamualaikum.. Ade tak kt sini y kerja sec gov dh brhenti kje dsbbkn utk jaga anak sndri? Ade rasa menyesal ke mcm mne? Blh tak share? Tgh buntu, nk resign or tak keje nie.. Nk jaga anak sndri..

16 Balas

Jgn brenti dulu. Amek cuti tanpa gaji dulu. Cuti lama2 dulu then nti mesti rasa rindu nak keje balik

5y ago

Brpe lme blh mntx cuti tnpa gaji tu sis..?

Bila dapat baby, banyak duit nak pakai. Takut nak berhenti...

5y ago

Cuba cari pengasuh budak. Tp kena tanya orang2 dulu.

demi anak berenti ...saya dulu cikgu sk rendah

5y ago

Menakotkan..

try cari pengasuh kalangan adik beradik sndri or ipar² . akk sy nurse . dia buat cara mcm tu . alhamdulillah ank² disygi sbb semua pun drh daging

Kalau kerajaan. Boleh consider dulu dengan cuti tanpa gaji.

5y ago

Depends dgn tahun bekerja. Kalau kita dah 3 tahun kerja. Maksudnya kita layak 3 bulan. Ni yg saya tahu hehe

Mak mertua sy kata dia menyesal berhenti lps bersalin anak pertama. Saya pula bila tak kerja, stress sbb tak ada duit sendiri...