anak 10bulan demam tak selera nak makan

hi, wife keje xdpt nk mnyusu. so as husband yg jd suri rumah jaga anak sbb WFH, cmne nk bg mkn/ minum susu pump kt anak yg tgh demam. bole nmpk dia xde selera nak makan dan selalu badmood. wife dh balik kje senang ah tggl nk suap tek je. toloongg

2 Balas

kalau anak demam, mandikan atau rendam anak dalam air suam + epsom salt. buat 2-3x sehari. lepastu jerlum atau spray badan anak supaya tak terlalu tinggi suhunya. kalau anak taknak menyusu, cuba bagi air kelapa kosong. at least anak tak dehydrate. anak dapat makan bubur 2-3 suap time demam pun kira okay dah.

awak cuba sejuk kan susu. letak dkt chiller. mungkin tekak dia sakit. jadi dia xnk susu suam2